Selectați pagina

Marsquake – Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc

Marsquake – Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc

Marsquake – Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc

Cum s-a format Marsquake?
Ştefan: Trupa Marsquake s-a format în anul 2020, moment în care Gabi a lucrat la realizarea unor demo-uri la chitară pentru un potenţial proiect de rock românesc. În decembrie 2020 m-am întalnit cu Gabi la sala de repetiţii, unde am început să adaug nişte idei de tobe pe demo-ul numit “Marsquake” (În prezent piesa “Joacă Murdar”), iar la scurt timp s-a alăturat şi Romeo cu chitara bas. După aceea am avut perioada în care am căutat un solist care să dea voce pieselor. În vara anului 2021 ni s-a alăturat Andrei, iar de atunci Marsquake are, momentan, aceeaşi componenţă. (Spoiler) Am spus “momentan” pentru că urmează să întregim trupa cu un nou coleg la clape.

Ce influențe au cei din Marsquake și ce genuri ascultă?
Ştefan: Genul meu preferat pot spune că este nu-metal, dar nu mă limitez doar la asta. În lista mea de trupe preferate pot mentiona AC/DC, Motley Crue, Kiss, Metallica, Rammstein, Linkin Park, Disturbed, Papa Roach, Sixx:A.M. Trupele menţionate sunt trupe pe care le-am ascultat foarte mult în anumite perioade ale vieţii mele, şi pot spune că mi-au rămas în inima. În prezent experimentez şi alte trupe, cred că voi adăuga în lista de mai sus şi Motionless in White pe care i-am descoperit recent şi ii ascult destul de intens.
Pe partea de rock românesc am ascultat Compact înca de mic, datorită influenţei părinţilor mei. Îmi plac şi Viţa de Vie, Trooper, Firma, Alternosfera, iar o trupă românească destul de nouă pe care o ascult şi o admir este Jack of all Trades. Am avut ocazia să îi cunosc pe băieţii de la JOAT şi pot spune că sunt un model atunci când vine vorba de muncă şi seriozitate.
Gabi: Influenţele mele sunt foarte variate. Ascult cu multă bucurie foarte multe genuri: de la funk rock până la melodic death metal. În playlist-ul meu se regăsesc constant: Rammstein, Timpuri Noi, Three Days Grace, Breaking Benjamin, Red Hot Chili Peppers, Alice Cooper, Amorphis, Sirenia, Saturnus, Children of Bodom, Linkin Park, Tiamat.
O constantă de-a lungul timpului pentru mine au rămas trupele Rammstein şi Timpuri Noi, care m-au inspirat atât in modalitatea de abordare a chitării, dar şi in materie de compoziţie.
Un loc special în playlist-ul meu este ocupat de trupele româneşti: reuşesc să compună texte foarte bune în limba română, lucru ce nu este întotdeauna uşor de realizat şi de foarte multe ori reprezintă o sursă de inspiraţie în materie de seriozitate, muncă, perseverenţă: Luna Amara, Viţa de Vie, Celelalte Cuvinte, Jack of All Trades, Rana, Nuanţe, Breathelast, Coma, Trooper, Firma.
Andrei: Eu vin din zona mai pop a muzicii, însă toţi artiştii care m-au inspirat şi care m-au motivat să intru în lumea asta muzicala cântă muzică rock. Aspectele care m-au atras către acest gen sunt variate, de la agresivitatea inconfundabilului Adam Gontier ( Three Days Grave, Saint Asonia) şi până la impecabila tehnică vocală a lui Myles Kennedy (Alter Bridge).

Cum v-ați descrie muzica unui prim ascultător?
Stefan: Muzică rock cu versuri în limba română. Cred că muzica noastra poate fi ascultată cu plăcere şi de persoane care nu preferă rock-ul în general, cu toate asta aceşti ascultatori ar putea spune ca este uşor agresivă. Pe de altă parte, ascultătorii de rock ar putea spune că suntem destul de soft 🙂 depinde de gusturile fiecăruia, totul e relativ până la urmă. Eu personal iubesc muzica Marsquake, dar oricum sunt subiectiv 🙂
Gabi: Marsquake cântă rock alternativ în limba română cu influenţe grunge, metal si electro. La acestea se mai adaugă, in funcţie de atmosfera pieselor, influenţe pop, stoner sau industrial. Suntem destul de versatili muzical, astfel încăt sunt convins că muzica noastră poate fi ascultată cu plăcere şi de ascultătorii de rock, dar şi de cei care ascultă metal.
Partea muzicală este completată de versuri introspective în limba română, astfel încăt ascultătorii se vor regăsi cu siguranţă în textele Marsquake.

Care este povestea piesei În Cerc?
Stefan: Piesa “În cerc” a pornit, la fel ca toate piesele noastre, dintr-un demo de chitară pe care l-a făcut Gabi. Noi am dat un nume fiecarui demo înainte de a avea versuri pe el. “Joacă Murdar” s-a numit Marsquake, “Scuze” s-a numit “Alpha”, iar “În cerc” s-a numit … “În cerc”. De ce demo-ul s-a numit aşa cred că poate spune Gabi, iar de ce piesa se numeşte asa, poate spune Andrei.
Piesa “În cerc” este disponibila acum pe toate platformele de streaming şi beneficiază de un videoclip realizat de Marian Nedelcu şi Ovidiu Balan.
Gabi: Fiecare variantă demo a pieselor are un nume, atât pentru a fi uşor identificabilă (este mult mai uşor să vorbeşti despre piesa demo În Cerc, decât despre piesa demo numărul 3), dar şi pentru a marca o anumită stare ce imi exprimă la momentul compunerii.
Am ales numele demoului In Cerc deoarce la momentul compoziţiei simţeam că mă învart “În cerc”, atât în plan interior, dar şi compoziţional. Inspiraţia a venit, într-un final, iar “În Cerc” este una din piesele care s-a scris foarte repede: riff-ul de pe strofa a fost gata în aproximativ 10 minute, iar restul demoului a fost finalizat imediat.
Andrei: La bază, versurile piesei În Cerc sunt despre conştientizarea unei probleme şi despre resemnare, sunt o povestioară spusă din perspectiva unui om prea ameţit ca să se mai poată învârti într-un cerc vicios.
În general, ideile mele încep cu un singur cuvant. Ideea piesei În Cerc s-a format într-o noapte, în jurul orei 3, totul plecând de la cuvântul “infern”. Primul gând pe care l-am avut după ce m-am trezit a fost să întind mâna după telefon ca să scriu totul cât mai repede înainte să uit, iar aşa au apărut versurile
“Cad încet, cobor în infern
Cu fiecare pas de care înca mă tem
Nu inţeleg, dar mă întreb
Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc”.
Iar acesta este şi motivul principal pentru care pe tot parcursul videoclipului ceasul indica ora 3.

Lucrați la un material discografic de debut?
Stefan: Da, lucrăm intens la asta şi sperăm ca în anul 2023 albumul să fie gata. Albumul va conţine 10 piese, printre care se află şi cele 3 single-uri deja lansate.

Ce anume din viața personală vă influențează cel mai mult atunci când compuneți muzică și cum transformați aceste experiențe în artă?
Stefan: cel mai mult mă influenţează, cred, muzica pe care o ascult. Mă atrag destul de mult piesele ritmate, cu dinamică pe partea de tobe, şi asta încerc să fac şi în muzica noastră. Atunci când compun, cel mai mult contează dacă partea de tobe se potriveşte cu restul orchestraţiei, dacă tobele “sunt din piesă”. Ca atare, o altă influenţă importantă pentru mine este trupa Marsquake şi ceea ce facem împreună.
Gabi: Sunt foarte influenţat de trăirile şi stările interioare atunci când compun. Încerc să îmi exprim prin intermediul muzicii frustrările şi stările negative şi, de multe ori, muzica acţionează ca o sesiune de terapie, ajutându-mă să mă descarc şi calmez.
Andrei: Cred că absolut orice poate servi drept inspiraţie, cel putin în cazul meu. Fie vorba despre o stare sau o trăire, totul poate începe cu un singur cuvânt. Până la urmă, prin artă, încercăm să reproducem o imagine a realităţii, aşa cum o percepem noi, pentru a-i ajuta pe cei care ne consumă artă să vadă viaţa prin ochii noştri, şi poate chiar să se si regăsească în ea.

Ce planuri aveți pentru viitor, cum intenționați să vă faceți remarcați în industria muzicală?
Stefan: Motivul principal pentru care m-am implicat în Marsquake a fost dorinţa de a lăsa ceva în urma mea, ceva nemuritor. Înca îmi doresc ca prin muzica noastră să reuşim să facem asta, să atingem inimile câtor mai mulţi oameni, să “le gâdilăm urechile într-un mod plăcut”. Pentru asta vom continua creaţia muzicală şi ne vom promova in continuare atât online, cât şi prin concertele live care vor urma.
Gabi: În prezent acţionăm pe două planuri: compoziţie şi concerte live.
Lucrăm de zor la materialul ce va fi inclus pe primul album Marsquake, pe care intenţionăm să îl lansăm în ultimul trimestru al acestui an. În prezent definitivăm piesele ce vor fi incluse pe album. Va fi un album de rock alternativ cu influenţe grunge, metal şi electronic.
Pentru partea de live lucrăm în sala de repetiţie pentru a putea reprezenta pe scena piesele noastre.
Anul 2023 va fi pentru Marsquake anul în care vom fi mult mai prezenţi: atât prin material audio şi video consistent, cât şi prin concerte live.

Ce colaborări neobișnuite sau neașteptate ați dori să întreprindeți în viitor și de ce?
Stefan: nu cred că e neapărat neobişnuit sau neaşteptat, dar mi s-ar părea interesant un concert cu orchestră simfonică. Sau o piesa în stilul celor de la Apocalyptica, cu violoncel. Nu am discutat cu colegii de trupă despre asta, oricum va mai dura ceva vreme până vom ajunge la astfel de colaborări.
Gabi: Momentan ne concentrăm asupra definitivării materialului pentru primul album, însă mi-ar plăcea să avem colaborări pe câte o piesă sau remix al piesei cu artişti din genurile pop, rap, electro, simfonic sau metal extrem. Sunt genuri pe care le ascult şi consider că sunt foarte interesante colaborările intre artişti din genuri muzicale diferite.
De asemenea, m-aş bucur nespus de mult să avem colaborări cu artiştii şi trupele care îmi plac sau care m-au influenţat.

Ce părere aveți despre fenomenul cover-urilor și cum vedeți aceasta influențând scenele muzicale contemporane?
Stefan: urmăresc pe youtube trupe care fac piese cover reorchestrate (ex: Halocene, Noapology), şi mi se pare foarte tare ceea ce fac. Piesele sună foarte bine. Noi, ca trupa, am avut la un moment dat discuţii legate de ideea de a face cover-uri, şi am decis ca pe moment să ne concentrăm doar pe piese proprii. Cred că e mult mai uşor să iei ceva deja creat de altcineva şi doar să îi aduci îmbunătăţiri, dar satisfacţia e alta atunci când ştii că ai compus ceva de la zero.
Gabi: Consider cover-urile o şcoală foarte bună în formarea unui muzician, compozitor şi intrumentist. Se poate analiza şi învăţa din compoziţiile marilor trupe şi artişti şi extrage idei de rezolvări, treceri şi structuri.
Scena muzicală contemporană are evenimente şi festivaluri dedicate trupelor de cover-uri sau tribute band-urilor. Un tribute band oferă publicului ocazia de a se bucura cât mai fidel de o formaţie ce nu mai este în activitate sau care nu are drum prin zona respectivă.
Primele trupe în care am activat au fost formaţii de cover-uri şi au ajutat foarte mult în formarea mea ca instrumentist.
În prezent, prefer să interpretez compoziţiile noastre. Am o mai mare bucurie să cânt şi să împărtăşesc trăirile noastre prin muzica Marsquake.

Care a fost cel mai memorabil moment din cariera dvs. până acum și de ce?
Stefan: Cele mai frumoase momente pentru mine, sunt acelea în care sunt pe scenă. Emoţia unui concert live este uimitoare, şi mă determină să repet experienţa. Ultimul meu moment pe scenă a fost în decembrie 2019, unde cântam alături de Gabi în cadrul unui proiect avangarde-metal. Aştept cu nerăbdare să urcăm din nou pe scenă în formula Marsquake.
Gabi: Fiecare moment ce reprezintă o premieră muzicală pentru mine a fost foarte memorabil: primul concert, prima apariţie radio, primul videoclip, prima intrare în studio, prima piesă lansată.
Aş zice că cele mai memorabile şi pline de emoţie momente au fost prima apariţie radio şi primul concert.
Primul concert a fost cu o trupă de cover-uri într-un club ce nu mai există în prezent. Aveam foarte mari emoţii, fiind debutul meu scenic, reflectoarele băteau cu putere, publicul era numeros. La primele piese nici nu m-am uitat spre public, fiind foarte concentrat pe ceea ce cânt, însă la finalul concertului eram mult mai relaxat şi dornic de a cânta chiar mai mult decât ceea ce avem planificat.

Marsquake – Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc

Cum s-a format Marsquake?
Ştefan: Trupa Marsquake s-a format în anul 2020, moment în care Gabi a lucrat la realizarea unor demo-uri la chitară pentru un potenţial proiect de rock românesc. În decembrie 2020 m-am întalnit cu Gabi la sala de repetiţii, unde am început să adaug nişte idei de tobe pe demo-ul numit “Marsquake” (În prezent piesa “Joacă Murdar”), iar la scurt timp s-a alăturat şi Romeo cu chitara bas. După aceea am avut perioada în care am căutat un solist care să dea voce pieselor. În vara anului 2021 ni s-a alăturat Andrei, iar de atunci Marsquake are, momentan, aceeaşi componenţă. (Spoiler) Am spus “momentan” pentru că urmează să întregim trupa cu un nou coleg la clape.

Ce influențe au cei din Marsquake și ce genuri ascultă?
Ştefan: Genul meu preferat pot spune că este nu-metal, dar nu mă limitez doar la asta. În lista mea de trupe preferate pot mentiona AC/DC, Motley Crue, Kiss, Metallica, Rammstein, Linkin Park, Disturbed, Papa Roach, Sixx:A.M. Trupele menţionate sunt trupe pe care le-am ascultat foarte mult în anumite perioade ale vieţii mele, şi pot spune că mi-au rămas în inima. În prezent experimentez şi alte trupe, cred că voi adăuga în lista de mai sus şi Motionless in White pe care i-am descoperit recent şi ii ascult destul de intens.
Pe partea de rock românesc am ascultat Compact înca de mic, datorită influenţei părinţilor mei. Îmi plac şi Viţa de Vie, Trooper, Firma, Alternosfera, iar o trupă românească destul de nouă pe care o ascult şi o admir este Jack of all Trades. Am avut ocazia să îi cunosc pe băieţii de la JOAT şi pot spune că sunt un model atunci când vine vorba de muncă şi seriozitate.
Gabi: Influenţele mele sunt foarte variate. Ascult cu multă bucurie foarte multe genuri: de la funk rock până la melodic death metal. În playlist-ul meu se regăsesc constant: Rammstein, Timpuri Noi, Three Days Grace, Breaking Benjamin, Red Hot Chili Peppers, Alice Cooper, Amorphis, Sirenia, Saturnus, Children of Bodom, Linkin Park, Tiamat.
O constantă de-a lungul timpului pentru mine au rămas trupele Rammstein şi Timpuri Noi, care m-au inspirat atât in modalitatea de abordare a chitării, dar şi in materie de compoziţie.
Un loc special în playlist-ul meu este ocupat de trupele româneşti: reuşesc să compună texte foarte bune în limba română, lucru ce nu este întotdeauna uşor de realizat şi de foarte multe ori reprezintă o sursă de inspiraţie în materie de seriozitate, muncă, perseverenţă: Luna Amara, Viţa de Vie, Celelalte Cuvinte, Jack of All Trades, Rana, Nuanţe, Breathelast, Coma, Trooper, Firma.
Andrei: Eu vin din zona mai pop a muzicii, însă toţi artiştii care m-au inspirat şi care m-au motivat să intru în lumea asta muzicala cântă muzică rock. Aspectele care m-au atras către acest gen sunt variate, de la agresivitatea inconfundabilului Adam Gontier ( Three Days Grave, Saint Asonia) şi până la impecabila tehnică vocală a lui Myles Kennedy (Alter Bridge).

Cum v-ați descrie muzica unui prim ascultător?
Stefan: Muzică rock cu versuri în limba română. Cred că muzica noastra poate fi ascultată cu plăcere şi de persoane care nu preferă rock-ul în general, cu toate asta aceşti ascultatori ar putea spune ca este uşor agresivă. Pe de altă parte, ascultătorii de rock ar putea spune că suntem destul de soft 🙂 depinde de gusturile fiecăruia, totul e relativ până la urmă. Eu personal iubesc muzica Marsquake, dar oricum sunt subiectiv 🙂
Gabi: Marsquake cântă rock alternativ în limba română cu influenţe grunge, metal si electro. La acestea se mai adaugă, in funcţie de atmosfera pieselor, influenţe pop, stoner sau industrial. Suntem destul de versatili muzical, astfel încăt sunt convins că muzica noastră poate fi ascultată cu plăcere şi de ascultătorii de rock, dar şi de cei care ascultă metal.
Partea muzicală este completată de versuri introspective în limba română, astfel încăt ascultătorii se vor regăsi cu siguranţă în textele Marsquake.

Care este povestea piesei În Cerc?
Stefan: Piesa “În cerc” a pornit, la fel ca toate piesele noastre, dintr-un demo de chitară pe care l-a făcut Gabi. Noi am dat un nume fiecarui demo înainte de a avea versuri pe el. “Joacă Murdar” s-a numit Marsquake, “Scuze” s-a numit “Alpha”, iar “În cerc” s-a numit … “În cerc”. De ce demo-ul s-a numit aşa cred că poate spune Gabi, iar de ce piesa se numeşte asa, poate spune Andrei.
Piesa “În cerc” este disponibila acum pe toate platformele de streaming şi beneficiază de un videoclip realizat de Marian Nedelcu şi Ovidiu Balan.
Gabi: Fiecare variantă demo a pieselor are un nume, atât pentru a fi uşor identificabilă (este mult mai uşor să vorbeşti despre piesa demo În Cerc, decât despre piesa demo numărul 3), dar şi pentru a marca o anumită stare ce imi exprimă la momentul compunerii.
Am ales numele demoului In Cerc deoarce la momentul compoziţiei simţeam că mă învart “În cerc”, atât în plan interior, dar şi compoziţional. Inspiraţia a venit, într-un final, iar “În Cerc” este una din piesele care s-a scris foarte repede: riff-ul de pe strofa a fost gata în aproximativ 10 minute, iar restul demoului a fost finalizat imediat.
Andrei: La bază, versurile piesei În Cerc sunt despre conştientizarea unei probleme şi despre resemnare, sunt o povestioară spusă din perspectiva unui om prea ameţit ca să se mai poată învârti într-un cerc vicios.
În general, ideile mele încep cu un singur cuvant. Ideea piesei În Cerc s-a format într-o noapte, în jurul orei 3, totul plecând de la cuvântul “infern”. Primul gând pe care l-am avut după ce m-am trezit a fost să întind mâna după telefon ca să scriu totul cât mai repede înainte să uit, iar aşa au apărut versurile
“Cad încet, cobor în infern
Cu fiecare pas de care înca mă tem
Nu inţeleg, dar mă întreb
Cum am ajuns aici să mă învârt în cerc”.
Iar acesta este şi motivul principal pentru care pe tot parcursul videoclipului ceasul indica ora 3.

Lucrați la un material discografic de debut?
Stefan: Da, lucrăm intens la asta şi sperăm ca în anul 2023 albumul să fie gata. Albumul va conţine 10 piese, printre care se află şi cele 3 single-uri deja lansate.

Ce anume din viața personală vă influențează cel mai mult atunci când compuneți muzică și cum transformați aceste experiențe în artă?
Stefan: cel mai mult mă influenţează, cred, muzica pe care o ascult. Mă atrag destul de mult piesele ritmate, cu dinamică pe partea de tobe, şi asta încerc să fac şi în muzica noastră. Atunci când compun, cel mai mult contează dacă partea de tobe se potriveşte cu restul orchestraţiei, dacă tobele “sunt din piesă”. Ca atare, o altă influenţă importantă pentru mine este trupa Marsquake şi ceea ce facem împreună.
Gabi: Sunt foarte influenţat de trăirile şi stările interioare atunci când compun. Încerc să îmi exprim prin intermediul muzicii frustrările şi stările negative şi, de multe ori, muzica acţionează ca o sesiune de terapie, ajutându-mă să mă descarc şi calmez.
Andrei: Cred că absolut orice poate servi drept inspiraţie, cel putin în cazul meu. Fie vorba despre o stare sau o trăire, totul poate începe cu un singur cuvânt. Până la urmă, prin artă, încercăm să reproducem o imagine a realităţii, aşa cum o percepem noi, pentru a-i ajuta pe cei care ne consumă artă să vadă viaţa prin ochii noştri, şi poate chiar să se si regăsească în ea.

Ce planuri aveți pentru viitor, cum intenționați să vă faceți remarcați în industria muzicală?
Stefan: Motivul principal pentru care m-am implicat în Marsquake a fost dorinţa de a lăsa ceva în urma mea, ceva nemuritor. Înca îmi doresc ca prin muzica noastră să reuşim să facem asta, să atingem inimile câtor mai mulţi oameni, să “le gâdilăm urechile într-un mod plăcut”. Pentru asta vom continua creaţia muzicală şi ne vom promova in continuare atât online, cât şi prin concertele live care vor urma.
Gabi: În prezent acţionăm pe două planuri: compoziţie şi concerte live.
Lucrăm de zor la materialul ce va fi inclus pe primul album Marsquake, pe care intenţionăm să îl lansăm în ultimul trimestru al acestui an. În prezent definitivăm piesele ce vor fi incluse pe album. Va fi un album de rock alternativ cu influenţe grunge, metal şi electronic.
Pentru partea de live lucrăm în sala de repetiţie pentru a putea reprezenta pe scena piesele noastre.
Anul 2023 va fi pentru Marsquake anul în care vom fi mult mai prezenţi: atât prin material audio şi video consistent, cât şi prin concerte live.

Ce colaborări neobișnuite sau neașteptate ați dori să întreprindeți în viitor și de ce?
Stefan: nu cred că e neapărat neobişnuit sau neaşteptat, dar mi s-ar părea interesant un concert cu orchestră simfonică. Sau o piesa în stilul celor de la Apocalyptica, cu violoncel. Nu am discutat cu colegii de trupă despre asta, oricum va mai dura ceva vreme până vom ajunge la astfel de colaborări.
Gabi: Momentan ne concentrăm asupra definitivării materialului pentru primul album, însă mi-ar plăcea să avem colaborări pe câte o piesă sau remix al piesei cu artişti din genurile pop, rap, electro, simfonic sau metal extrem. Sunt genuri pe care le ascult şi consider că sunt foarte interesante colaborările intre artişti din genuri muzicale diferite.
De asemenea, m-aş bucur nespus de mult să avem colaborări cu artiştii şi trupele care îmi plac sau care m-au influenţat.

Ce părere aveți despre fenomenul cover-urilor și cum vedeți aceasta influențând scenele muzicale contemporane?
Stefan: urmăresc pe youtube trupe care fac piese cover reorchestrate (ex: Halocene, Noapology), şi mi se pare foarte tare ceea ce fac. Piesele sună foarte bine. Noi, ca trupa, am avut la un moment dat discuţii legate de ideea de a face cover-uri, şi am decis ca pe moment să ne concentrăm doar pe piese proprii. Cred că e mult mai uşor să iei ceva deja creat de altcineva şi doar să îi aduci îmbunătăţiri, dar satisfacţia e alta atunci când ştii că ai compus ceva de la zero.
Gabi: Consider cover-urile o şcoală foarte bună în formarea unui muzician, compozitor şi intrumentist. Se poate analiza şi învăţa din compoziţiile marilor trupe şi artişti şi extrage idei de rezolvări, treceri şi structuri.
Scena muzicală contemporană are evenimente şi festivaluri dedicate trupelor de cover-uri sau tribute band-urilor. Un tribute band oferă publicului ocazia de a se bucura cât mai fidel de o formaţie ce nu mai este în activitate sau care nu are drum prin zona respectivă.
Primele trupe în care am activat au fost formaţii de cover-uri şi au ajutat foarte mult în formarea mea ca instrumentist.
În prezent, prefer să interpretez compoziţiile noastre. Am o mai mare bucurie să cânt şi să împărtăşesc trăirile noastre prin muzica Marsquake.

Care a fost cel mai memorabil moment din cariera dvs. până acum și de ce?
Stefan: Cele mai frumoase momente pentru mine, sunt acelea în care sunt pe scenă. Emoţia unui concert live este uimitoare, şi mă determină să repet experienţa. Ultimul meu moment pe scenă a fost în decembrie 2019, unde cântam alături de Gabi în cadrul unui proiect avangarde-metal. Aştept cu nerăbdare să urcăm din nou pe scenă în formula Marsquake.
Gabi: Fiecare moment ce reprezintă o premieră muzicală pentru mine a fost foarte memorabil: primul concert, prima apariţie radio, primul videoclip, prima intrare în studio, prima piesă lansată.
Aş zice că cele mai memorabile şi pline de emoţie momente au fost prima apariţie radio şi primul concert.
Primul concert a fost cu o trupă de cover-uri într-un club ce nu mai există în prezent. Aveam foarte mari emoţii, fiind debutul meu scenic, reflectoarele băteau cu putere, publicul era numeros. La primele piese nici nu m-am uitat spre public, fiind foarte concentrat pe ceea ce cânt, însă la finalul concertului eram mult mai relaxat şi dornic de a cânta chiar mai mult decât ceea ce avem planificat.

Urmăriți-ne pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Statistici

Trupe/artiști : 178

Articole publicate : 1419

In ultima săptămână :

Accesări site : 481

Vizitatori : 307

Help us grow!

Reclama ta aici